СЪВМЕСТНО С
ПРЕДСТАВЯТ
Защо едноопорната фаза е важна за възстановяване на ходенето?
15 Октомври

9:00–16:00
Част от
Програма на Семинара
Неделя, 15 Октомври
09:00 Посрещане, представяне на инструктора и участниците
Теория за Опората на един крак

10:45 Почивка

11:00 Поддръжка на един крак: Клинично разсъждение - защо пациентът не е в състояние да извърши опора на един крак - пример с реален пациент. Различни причини, различни ограничения, различни клинични случаи.

13:00 Обяд в Blocks

14:00 Praxis: подготовка и фасилитиране на опора за един крак. Примери и различни позиции за лечение и фасилитиране (с участници и/или реален пациент)

15:45 Дискусия, въпроси, заключение на семинара.

16:00 Край на семинара
Запознайте се с учителя
  • Бенедикт Бьомер, Германия
    PT, MSc.
    PNF Senior Instruktor, IPNFA
    Bobath Aufbaukurs Instruktor, IBITA
Бенедикт Бьомер е роден през 1964г. Завършва Училището по Физиотерапия в Бад Абах през декември 1987. От 1987 до 1989 работи като физиотерапевт в рехабилитационния център на клиниката Вернер-Викер, където специализира в третирането на пациенти с травми на гръбначния мозък и травматични мозъчни наранявания. В следващите две години работи с деца с церебрална парализа в Притула и Веленброк – частна физиотерапевтична практика в Берлин.

От 1992 до 1994 Бьомер преподава ПНУ (Проприоцептивно Невромускулно Улеснение) и неврология в Академията по рехабилитация в Берлин. В следващите две години Бьомер е вицепрезидент на Департамент по неврологични и ортопедични увреждания в Клиниката по извънболнична физиотерапия в Уестенд, Берлин. От 1996 до 2002 е директор на Департамент по физиотерапия, трудова и спортна терапия в Клиниката по рехабилитация в Билитц-Хайлщетен – институция за 240 пациента, грижеща се за рехабилитацията на пациенти във всички стадии на състояния като мозъчен инсулт, травми на гръбначния мозък, травматични мозъчни наранявания и болест на Паркинсон. През този период от време Бьомер допринася и за развитието на клиниката. От 2002 година Бьомер е Професионален консултант на целия екип по рехабилитация в същата клиника.

Паралелно с професионалната си кариера, Бьомер продължава с образованието си – през 1992 завършва обучението си за мануален терапевт. Получава лиценз за Международен инструктор по ПНУ(PNF), признат от Международната асоциация по ПНУ(IPNFA), основен инструктор през 1999, инструктор за напреднали през 2003 и сенйор инструктор през 2014). През 2003 получава лиценз за Международен инструктор по „Бобат за възрастни", признат от Mеждународната Бобат Асоциация (IBITA).От края на август 2014 Бьомер е магистър по невронауки.

През последните 15 години Бьомер е преподавал в международни курсове по Бобат и ПНУ в различни европейски държави – Германия, Полша, Гърция, както и в Япония, Южна Корея и Бразилия. Лекциите му са на тема неврологична рехабилитация, представяне на специални подходи за лечение и/или специфични увреждания.

Бьомер участва в книгата „Физиотерапия за наранявания на гръбнака" ("Physiotherapie beiWirbelsäulenerkrankungen") с есето „ПНУ методи" (редактори. Soyka. M. and Meholm.D., издател: Urban & Fischer, 2000.)
Такса и кандидатстване
За кандидатстване преди 31 август - 160.
След тази дата таксата ще бъде 185.
30 отстъпка за участниците в отворения Научен ден (14.10)
Ще получите имейл за потвърждение в рамките на една седмица след изпращане на вашата кандидатура. За да се регистрирате официално като участник, трябва да заплатите таксата за записване.
Данни за плащане по БАНКА:
IBAN: BG93 RZBB 9155 1005 6885 78
Титуляр: Физиогнозис ЕООД
Основание: AGM-04
Локация 1
Блокс Болница за рехабилитация
Константин Помянов 1, кв. Драгалевци, София
Локация 2
Physio Gnosis Training Center
ул. "Борис Арсов" 12 А
Контакт
Ако трябва да се свържете с нас, изпратете имейл на info@physiotherapy.bg
Всички фото и видео материали са собственост на техните собственици и се използват само за демонстрационни цели. Моля, не ги използвайте в комерсиални проекти.
Made on
Tilda